Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2016 | Abstracts | Uitgave 2/2016

Tijdschrift voor Urologie 2/2016

Najaarsvergadering NVU, 4 november 2016, Nieuwegein

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Urologie > Uitgave 2/2016
Auteur:
dr. Henk G. van der Poel
Belangrijke opmerkingen
Tijdschrift voor Urologie, Bohn Stafleu van Loghum, Houten, Nederland
Open Access This article is distributed under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License (http://​creativecommons.​org/​licenses/​by/​4.​0/​), which permits unrestricted use, distribution, and reproduction in any medium, provided you give appropriate credit to the original author(s) and the source, provide a link to the Creative Commons license, and indicate if changes were made.

Samenvatting

Optische coherentietomografie (OCT) is een hogeresolutie- beeldvormingstechniek die is gebaseerd op de weerkaatsing van bijna-infrarood licht. Het verval van licht per millimeter weefselpenetratie, oftewel de attenuatie coëfficiënt (μoct), kan gebruikt worden als objectieve parameter voor weefseldifferentiatie. De hypothese luidt dat μoct significant hoger is in maligniteiten, doordat solide tumoren een grotere dichtheid hebben dan goedaardige tumoren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor Urologie

Het Tijdschrift voor Urologie is het enige peer-reviewed Nederlandstalige tijdschrift in het vakgebied. Het verschijnt 8 keer per jaar en bevat naast wetenschappelijke artikelen ook case-reports en de abstracts van de voor- en najaarsvergaderingen van de NVU.

Over dit artikel