Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2018 | Het dilemma | Uitgave 2/2018

Denkbeeld 2/2018

‘Naar het verpleeghuis? Over mijn lijk!’

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2018
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Bernadette Willemse
Belangrijke opmerkingen
Heeft u een dilemma en wilt u advies vragen aan het Denkbeeld-panel? Mail dan uw probleem (max 100 woorden) naar m.strauss@bsl.nl.

Samenvatting

Als casemanager begeleid ik een dame met matig gevorderde dementie. Ze wordt steeds somberder en angstiger, maar vrolijkt op als ze bezoek krijgt. Dat is helaas niet vaak, want familie heeft ze niet. Ze krijgt driemaal per dag thuiszorg en één keer per week een ochtend huishoudelijke hulp. Mevrouw valt steeds vaker in huis en ook belt ze ’s nachts bij de buren aan. Ik denk dat ze gebaat zou zijn bij verhuizing naar een instelling, maar ze schreeuwt moord en brand als ik er alleen maar over begin. Vrijwillig gaat ze dus zeker niet en nu overweeg ik na overleg met haar mentor om een rechterlijke machtiging aan te vragen om haar met dwang te laten opnemen. Wat zou u doen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Denkbeeld 2/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

Slaapvitaminen