Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

08-11-2016 | Interview | Uitgave 4/2016

Podosophia 4/2016

Naar een nieuwe definitie van gezondheid

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2016
Auteur:
Suzanne Bremmers

Samenvatting

Arts-onderzoeker Machteld Huber stelde bij de World Health Organization de, uit 1948 stammende, definitie voor gezondheid ter discussie. Die definitie is ontwikkeld in een tijd dat vooral infectieziekten bestreden moesten worden, terwijl tegenwoordig vooral de bestrijding van chronische ziekten centraal staat. Het gevolg hiervan is dat er binnen de gezondheidszorg gewerkt wordt met een statische en smalle definitie van gezondheid. Zorgverleners hanteren andere indicatoren voor gezondheid dan patiënten zelf, die een veel breder en dynamischer begrip van gezondheid hebben. Huber ontwikkelde een instrument waarin zes pijlers voor gezondheid zijn opgenomen, uitgewerkt in meerdere indicatoren. Met dit instrument kan de zorgverlener de patiënt zelf laten aangeven hoe gezond hij zich voelt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Podosophia 4/2016 Naar de uitgave

Wetenschap en Praktijk

Beschrijvende statistiek