Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Minithema: Dementie op jonge leeftijd | Uitgave 4/2010

Denkbeeld 4/2010

Na de diagnose

Het belang van een vroegtijdig zorgaanbod

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2010
Auteur:
Rolinka Romkes
Belangrijke opmerkingen
Rolinka Romkes is werkzaam als dementieconsulent bij Geriant, DOC-Team West Friesland; van 2004 tot 2009 was zij zorgcoördinator jongdementerenden
Congres Professioneel werken in de ouderenzorg: SUCCESVOLLE METHODIEKEN UIT DE PRAKTIJK 14 OKTOBERwww.​bsl.​nl/​congresouderenzo​rg
Dementie op jonge leeftijd wordt in eerste instantie vaak niet herkend. Als uiteindelijk de diagnose wordt gesteld, is er meestal geen vangnet en komt de hulpverlening pas op gang als de problemen zich al hebben opgestapeld. Heftige reacties van overbelaste mantelzorgers zijn dan dikwijls het gevolg. Door begeleiding op maat vanaf het moment van de diagnose kan veel leed worden voorkomen en blijft een crisissituatie vaak uit.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2010

Denkbeeld 4/2010 Naar de uitgave

Minithema: Dementie op jonge leeftijd

Herkennen en hulpverlenen op maat

Abstract

In zicht