Skip to main content
main-content
Top

01-08-2011 | Nieuws

MST voert opnamestop in vanwege MRSA

Medisch Spectrum Twente heeft gisteren een opnamestop voor twee chirurgische afdelingen ingesteld vanwege een of meerdere MRSA-besmettingen.

Dinsdag werd bij een patiënt de bacterie vastgesteld en werd besloten andere patiënten en personeelsleden te testen. De uitslagen, die gisteren binnenkwamen, waren niet eenduidig en daarom werd besloten een opnamestop in te stellen voor twee afdelingen. De verwachting is dat er vanmiddag meer uitslagen bekend worden. Dan wordt bekeken of de opnamestop van kracht blijft.

De patiënten die al op de afdelingen liggen, worden niet verplaatst en de geplande operaties voor maandag zijn afgezegd. Er vinden alleen nog spoedoperaties plaats. Deze patiënten worden elders in het ziekenhuis ondergebracht.

Auteur(s): Margreeth Tepper

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.