Skip to main content
main-content
Top

23-02-2011 | Nieuws

Mozartliefhebbers bij elkaar

Van 28 februari tot 6 maart 2011 starten vrijwilligers van 7 Days of Inspiration (7Di) samen met medewerkers van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) een nieuw project om het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken. Zij doen dit door pati�nten met elkaar in contact te brengen op basis van hun liefhebberij.

7 Days of Inspiration is een initiatief om Nederland door activiteiten van vrijwilligers naar een hoger maatschappelijk niveau tillen. Elke activiteit heeft de bedoeling een deel van Nederland mooier te maken voor mens, maatschappij en milieu, aldus de bedenkers.

Dat geldt volgens hen ook voor een ziekenhuis. Het project sluit goed aan bij de ambitie van het CWZ om zorg zo persoonlijk mogelijk te maken.

Het idee is dat patiënten niet bij elkaar moet liggen op basis van hun ziekte: mensen met hartklachten bij cardiologie, enzovoort, maar op basis van hun liefhebberij. Supporters van NEC bij elkaar, fans van Mozart bij elkaar, evenals liefhebbers van tuinieren en film-fanaten elkaar zouden.

7Di gaat niet met bedden door het ziekenhuis slepen. De organisatie wil mensen met eenzelfde liefhebberij virtueel met elkaar verbinden via taptops. Er doen vijf ziekenhuisafdelingen aan mee. Deelnemers krijgen van 7Di een laptop te leen.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.