Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

08-11-2016 | Praktijkvoering | Uitgave 4/2016

Podosophia 4/2016

Motiverende gesprekstechnieken in de praktijk (deel 2)

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2016
Auteur:
Stijn van Merendonk

Samenvatting

Van podotherapeuten wordt steeds meer verwacht dat zij patiënten kunnen motiveren voor gezond gedrag. Het geven van goedbedoelde adviezen helpt niet altijd en werkt soms zelfs averechts. Een evidence based methodiek die podotherapeuten daarbij kan helpen, is motivational interviewing. In deel 1 van dit artikel is een aantal basisbegrippen van motivational interviewing toegelicht en zijn we in grote lijnen ingegaan op het stappenplan de wijze waarop motivational interviewing in de praktijk toe te passen. In deel 2 geven we veel praktische voorbeelden van hoe de podotherapeut verandertaal bij de patiënt kan ontlokken met behulp van reflecties, het herkaderen van problemen en het benadrukken van de eigen autonomie van de patiënt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Podosophia 4/2016 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Hamstrings in high speed

Wetenschap en Praktijk

Beschrijvende statistiek