Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: Podosophia 4/2016

08-11-2016 | Praktijkvoering

Motiverende gesprekstechnieken in de praktijk (deel 2)

Auteur: Stijn van Merendonk

Gepubliceerd in: Podosophia | Uitgave 4/2016

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Van podotherapeuten wordt steeds meer verwacht dat zij patiënten kunnen motiveren voor gezond gedrag. Het geven van goedbedoelde adviezen helpt niet altijd en werkt soms zelfs averechts. Een evidence based methodiek die podotherapeuten daarbij kan helpen, is motivational interviewing. In deel 1 van dit artikel is een aantal basisbegrippen van motivational interviewing toegelicht en zijn we in grote lijnen ingegaan op het stappenplan de wijze waarop motivational interviewing in de praktijk toe te passen. In deel 2 geven we veel praktische voorbeelden van hoe de podotherapeut verandertaal bij de patiënt kan ontlokken met behulp van reflecties, het herkaderen van problemen en het benadrukken van de eigen autonomie van de patiënt.

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
1.
go back to reference Merendonk S van. Motiverende gesprekstechnieken in de praktijk. Podosophia. 2016;3:82–5. Merendonk S van. Motiverende gesprekstechnieken in de praktijk. Podosophia. 2016;3:82–5.
2.
go back to reference Miller WR. Motiverende gespreksvoering. Mensen helpen veranderen. Kollum: Ekklesia; 2014. Miller WR. Motiverende gespreksvoering. Mensen helpen veranderen. Kollum: Ekklesia; 2014.
3.
go back to reference Merendonk S van. Motiverende gespreksvoering (waaier), 4th. ed. Kollum: Ekklesia; 2016. Merendonk S van. Motiverende gespreksvoering (waaier), 4th. ed. Kollum: Ekklesia; 2016.
Metagegevens
Titel
Motiverende gesprekstechnieken in de praktijk (deel 2)
Auteur
Stijn van Merendonk
Publicatiedatum
08-11-2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Podosophia / Uitgave 4/2016
Print ISSN: 0929-5380
Elektronisch ISSN: 1876-5815
DOI
https://doi.org/10.1007/s12481-016-0137-2