Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2019 | Uitgave 7/2019

Tandartspraktijk 7/2019

Mondzorg en autisme (deel 2)

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2019
Auteurs:
Henk Algra, Jan Elhorst
Belangrijke opmerkingen
Henk Algra werkt sinds 1975 als orthopedagoog in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij heeft veel ervaring opgedaan rond casuïstiek van mensen met autisme bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam.
Jan Elhorst werkte sinds 1975 als tandarts in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
Beiden zijn lid van de werkgroep Autismevriendelijke Mondzorg.

Samenvatting

In het vorige nummer van de Tandartspraktijk kwamen enkele theoretische verklaringen van autisme aan bod. In dit nummer geven we aan de hand van de kleuter Max een voorbeeld hoe wij kinderen met autisme kunnen bejegenen, ondersteunen en trainen om bij hen een zo verantwoord mogelijke mondzorg te realiseren. Dat vraagt bij deze kwetsbare kinderen om een individuele en respectvolle benadering: zorg op maat!

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2019

Tandartspraktijk 7/2019 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

De Tandworm