Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2019 | Uitgave 6/2019

Tandartspraktijk 6/2019

Mondzorg en autisme (deel 1)

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2019
Auteurs:
Henk Algra, Jan Elhorst
Belangrijke opmerkingen
Henk Algra werkt sinds 1975 als orthopedagoog in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij heeft veel ervaring opgedaan rond casuïstiek van mensen met autisme bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam.
Jan Elhorst werkte sinds 1975 als tandarts in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
Beiden zijn lid van de werkgroep Autismevriendelijke mondzorg.

Samenvatting

Voor kinderen met autisme is de wereld vaak chaotisch. Dat geldt des te meer voor de onbekende en daardoor bedreigende situatie van de behandelkamer. Hoe kan een behandelaar het vertrouwen van de patiënt winnen en behouden? Hoe ontstaat er meer duidelijkheid en voorspelbaarheid in de praktijk voor de kinderen/adolescenten met autisme? In deze eerste bijdrage gaan we vooral in op theoretische verklaringen van autisme en wat de consequenties daarvan voor de praktijk zijn. Hierin worden handvatten aangereikt om ervoor te zorgen dat kinderen/adolescenten zich veilig voelen in je behandelstoel.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2019

Tandartspraktijk 6/2019 Naar de uitgave

OriginalPaper

Compodontics

Nieuws

Nieuws

Redactioneel

Geslaagd?