Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2011 | Mond-En Kaakziekten: Reageerneutraal Bijverdenking;Verwijsmet Enige Spoed | Uitgave 12/2011

Tandartspraktijk 12/2011

Mondkanker een overzicht

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 12/2011
Auteur:
Prof.dr. I. van der Waal
Belangrijke opmerkingen
als hoogleraar Orale Pathologie verbonden aan het VUmc en het ACTA. Hij heeft speciale expertise op het gebied van mond- en kaakziekten, zowel klinisch als histopathologisch. In deze rubriek bespreekt prof. Van derWaal of een door hem uitgenodigde auteur één of meer patiënten met een soms gangbare, maar soms ook ongewone aandoening van mond of kaak. De bij deze bijdragen in TP behorende literatuuropgave kan bij de redactie worden opgevraagd.
Ongeveer 1%-2% van alle kwaadaardige aandoeningen die in het lichaam kunnen voorkomen, ontstaat in de mondholte. Ongeveer 90% hiervan bestaat uit het plaveiselcelcarcinoom. In Nederland bedraagt de incidentie ongeveer drie nieuwe patiënten per 100.000 personen van de bevolking per jaar. Dit houdt in dat het jaarlijks omenkele honderden nieuwe patiëntenmetmondkanker gaat.Mondkanker komt voornamelijk voor bij mensen vanmiddelbare en hoge leeftijd, iets vaker bijmannen dan bij vrouwen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 12/2011

Tandartspraktijk 12/2011 Naar de uitgave

Praktijkhygiëne: Regels Gebaseerd Op ‘Best Practice’ Tandheelkunde

De weg naar steriel instrumentarium

Interdisciplinaire samenwerkingwérkt (2)

Persisterende pijnklachten na extracties