Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2007 | Article | Uitgave 2/2010

Kind & Adolescent Praktijk 2/2010

Moederliefde

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2010
Auteurs:
Constance Dolman, Karin Smit
Belangrijke opmerkingen
Constance Dolman is kinder- en jeugdpsychiater en
Karin Smit is hometrainer autismespectrumstoornissen.

Abstract

Thijs, een intelligente vijftienjarige jongen met een autismespectrumstoornis en een lichamelijke handicap volgt speciaal onderwijs. Omdat de school te ver van huis is, woont hij in een internaat dat aan de school is verbonden. Hij woont er inmiddels al drie jaar. Ieder weekend gaat hij naar huis. Daar gaat het best goed met Thijs. Maar zodra hij weer terug is in het internaat, gaat het mis. De hele week belt hij zijn moeder, vele malen per dag, al drie jaar lang. ‘Je houdt niet van me!’ De moeder van Thijs weet niet meer wat zij moet doen. Al honderden malen heeft zij hem uitgelegd dat hij ongelijk heeft. Ze houdt wèl van hem! Maar hij kan nu eenmaal niet thuis wonen, dat weet hij toch wel? Ja, dat weet Thijs wel. Hij kan niet thuis wonen want de school is te ver. Maar ze houdt niet van hem. Ze heeft hem weggestuurd! En ze houdt meer van Anne en Bas. Want die heeft ze niet weggestuurd. Die wonen gewoon thuis.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2010

Kind & Adolescent Praktijk 2/2010 Naar de uitgave

Psychobelletrie

Geluk