Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Als je ’t mij vraagt | Uitgave 2/2014

Kind & Adolescent Praktijk 2/2014

Moeder van lotteke, achttien jaar

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2014
Auteur:
Anneke Eenhoorn

Samenvatting

“Ik wil als moeder van Lotteke graag mijn verhaal doen. We hebben thuis vier kinderen van wie zij de oudste is. Toen zij naar de brugklas ging, zagen we al snel dat ze het er moeilijk had. We wilden haar graag helpen met bijvoorbeeld haar huiswerk, maar Lotteke wilde dat niet. Ze sloot zich steeds meer voor ons af. Ze trok op met jongeren die veel problemen hadden. Elke dag probeerde ze naar school te gaan, maar ze voelde zich vaak te ziek of ging tussentijds de klas uit. Soms dwaalde ze uren buiten rond. Toen ik haar eens onder de dekens vond met bloed, ben ik me rot geschrokken. Ze bleek zichzelf al een tijdje te snijden. Er moest iets gebeuren!

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit online abonnement heeft u toegang tot meer dan 50 (hand)boeken en naslagwerken, 19 tijdschriften (o.a. GZ-psychologie en Kind & Adolescent Praktijk) en diverse e-learnings (van COMET tot schematherapie). Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Kind & Adolescent Praktijk 2/2014 Naar de uitgave

OriginalPaper

Empathie in autisme