Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2006 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Moeder denkt bij haar kind (4 jr), dat licht eczemateuze huidafwijkingen heeft, aan een voedingsmiddelenallergie. Hoe is het beleid en wanneer moeten we een dieet starten?

Auteurs : N. Drukker, M-L.A. Schuttelaar

Gepubliceerd in: Vademecum permanente nascholing huisartsen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De schatting is dat ongeveer 4-6% van de kinderen en 1-3% van de volwassenen van de totale bevolking een vorm van voedselallergie heeft.
Literatuur
go back to reference Blok BMJ de, Vlieg-Boerstra BJ, Oude Elberink JNG, et al. A framework for measuring the social impact of foodallergy across Europe: a EuroPrevall state of the art paper. Allerg 2007; 62: 733-37. Blok BMJ de, Vlieg-Boerstra BJ, Oude Elberink JNG, et al. A framework for measuring the social impact of foodallergy across Europe: a EuroPrevall state of the art paper. Allerg 2007; 62: 733-37.
go back to reference Zutavern AE, Von Mutius J, Harris J, et al. The introduction of solids in relation to asthma and eczema. Arch Dis Child 2004; 89: 303-08. Zutavern AE, Von Mutius J, Harris J, et al. The introduction of solids in relation to asthma and eczema. Arch Dis Child 2004; 89: 303-08.
go back to reference Asero R, Ballmer-Weber BK, Beyer K, et al. IgE-mediated food allergy diagnosis: Current status and new perspectives. Review. Mol Nutr Food Res 2007; 51: 135-47. Asero R, Ballmer-Weber BK, Beyer K, et al. IgE-mediated food allergy diagnosis: Current status and new perspectives. Review. Mol Nutr Food Res 2007; 51: 135-47.
go back to reference Oranje AP, Waard-van der Spek FB de. Handboek kinderdermatologie. Deel I hoofdstuk 12, Atopisch eczeem: allergie en dieet. De Tijdstroom: Maarssen, 2005. Oranje AP, Waard-van der Spek FB de. Handboek kinderdermatologie. Deel I hoofdstuk 12, Atopisch eczeem: allergie en dieet. De Tijdstroom: Maarssen, 2005.
go back to reference Flohr C, Johansson SGO, Wahlgren CF, Williams H. How atopic is atopic dermatitis? JACI 2004; 114: 1150-58. Flohr C, Johansson SGO, Wahlgren CF, Williams H. How atopic is atopic dermatitis? JACI 2004; 114: 1150-58.
go back to reference Crespo JF, James JM, Rodriguez J. Diagnosis and Therapy of food allergy. Review. Mol Nutr Food Res 2004; 48: 347-55. Crespo JF, James JM, Rodriguez J. Diagnosis and Therapy of food allergy. Review. Mol Nutr Food Res 2004; 48: 347-55.
go back to reference Breuer K, Heratizadeh A, Wulf A, et al. Late eczematous reactions to food in children with dermatitis. Clin Exp Allergy 2004; 34: 817-24. Breuer K, Heratizadeh A, Wulf A, et al. Late eczematous reactions to food in children with dermatitis. Clin Exp Allergy 2004; 34: 817-24.
go back to reference Boeve MM, Rottier BL, Mandema JM, et al. Anafylaxie door pinda- en notenallergie bij 2 kinderen; aanbevelingen voor beleid. Ned Tijdschr Geneeskd 2007; 151: 602-06. Boeve MM, Rottier BL, Mandema JM, et al. Anafylaxie door pinda- en notenallergie bij 2 kinderen; aanbevelingen voor beleid. Ned Tijdschr Geneeskd 2007; 151: 602-06.
go back to reference Bruijnzeel-Koomen CAFM, et al. Werkgroep Constitutioneel Eczeem. CBO-richtlijn Constitutioneel Eczeem 2007. Bruijnzeel-Koomen CAFM, et al. Werkgroep Constitutioneel Eczeem. CBO-richtlijn Constitutioneel Eczeem 2007.
Metagegevens
Titel
Moeder denkt bij haar kind (4 jr), dat licht eczemateuze huidafwijkingen heeft, aan een voedingsmiddelenallergie. Hoe is het beleid en wanneer moeten we een dieet starten?
Auteurs
N. Drukker
M-L.A. Schuttelaar
Copyright
2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8808-0_94