Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Artikel | Uitgave 5/2009

Denkbeeld 5/2009

Moed putten uit een zwaar vonnis

Een brochure voor mensen met beginnende dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2009
Auteur:
Hilde Delameillieure
Belangrijke opmerkingen
Hilde Delameillieure is dementieconsulent bij het Expertisecentrum Dementie en thuisbegeleidingsdienst Foton te Brugge.

Samenvatting

Informatie die zich rechtstreeks richt tot mensen met beginnende dementie is er nog maar heel weinig. Dat komt ongetwijfeld mede door het negatieve beeld van dementie, maar dat is niet de enige oorzaak. Het is ook knap lastig om de juiste toon te vinden en die informatie te bieden waaraan mensen die net de diagnose hebben gehoord werkelijk behoefte hebben. Het Expertisecentrum Dementie Foton in Brugge baande de weg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Denkbeeld 5/2009 Naar de uitgave

Minithema Seksualiteit en dementie

Zet de eerste stap