Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

25-05-2021 | Uitgave 2/2021

Gezinstherapie Wereldwijd 2/2021

Moderne liefde: de driehoeksverhouding tussen jou en mij en de smartphone

Tijdschrift:
Gezinstherapie Wereldwijd > Uitgave 2/2021
Auteur:
Bill R. Garris
Belangrijke opmerkingen
Modern Love: You, Me, and Smartphone Makes Three. Marriage & Family Review, 2020, vol. 56, nr. 4, 343–368, https://​doi.​org/​10.​1080/​01494929.​2020.​1712574. Online publicatie 24-1-2020. Copyright 2020. Reproduced by permission of Taylor & Francis Group, LLC (http://​www.​tandfonline.​com). Vertaling: Elisa Taalservice, Den Haag

Samenvatting

Elke romantische relatie wordt mede bepaald door communicatie, openheid en grenzen. Momenteel speelt de huidige informatie- en communicatietechnologie (ICT) daar ook een rol in, zeker in de vorm van de smartphone, die diep is doorgedrongen in onze persoonlijke levens en daarmee ook in het wel en wee van onze liefdesrelaties; en in het ontstaan, standhouden en eventueel beëindigen van die liefdesrelaties. De modellen die tot nu toe zijn gebruikt om deze nieuwe dynamiek te beschrijven, zijn gebaseerd op relatietheorieën uit het verleden. Maar het is daarnaast zinvol om therapeuten en onderzoekers die zich bezighouden met de dynamiek van relatievorming, inzicht te verschaffen in de veranderingen die zich hierbij het afgelopen decennium hebben voorgedaan onder invloed van ICT. Dit onderzoek naar de invloed van ICT op relatiedynamiek is uitgevoerd volgens de methode van de gefundeerde theorie, en is gebaseerd op de verhalen en beschrijvingen van zestien deelnemers. De studie toont aan dat de invloed van technologie op relaties zich op vier gebieden doet gelden: bereikbaarheid, intimiteit, grenzen en aanwezigheid.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Gezinstherapie Wereldwijd

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2021

Gezinstherapie Wereldwijd 2/2021 Naar de uitgave

EditorialNotes

Ten geleide