Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2007 | Article | Uitgave 1/2007

Kind & Adolescent Praktijk 1/2007

Mode

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2007
Auteur:
Else de Haan

Abstract

Tegenwoordig vinden we veel dingen ‘bizar’, voegen we in vrijwel iedere zin ‘zeg maar’ toe, of ‘whatever’, doen wij ons ‘ding’ en schrijven we in intake- of ontslagbrieven dat ergens ‘sprake van’ is, als iets er gewoon is. Mode blijft kennelijk niet beperkt tot kleren, keukens of meubels. Die mode geldt niet alleen wat we zeggen, maar ook hoe we het zeggen. Zo schijnen we ook heel wat sneller te praten dan vroeger, blijkt uit een onderzoek van het Centrum voor Nederlandse taal en spraak uit Antwerpen. Vreemd genoeg is ook ons werk onderhevig aan mode. Die mode geldt het soort problemen dat in de belangstelling staat. Waren vroeger internaliserende stoornissen als angst en depressie de belangrijkste, tegenwoordig worden hoge ogen gegooid met gedragsstoornissen en crimineel gedrag. Ook het soort behandeling is aan mode onderhevig. En het één heeft niet eens zoveel met het ander te maken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2007

Kind & Adolescent Praktijk 1/2007 Naar de uitgave