Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Ziektebeelden en symptomen | Uitgave 10/2013

Bijzijn XL 10/2013

Mobiliteit bij ouderen

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 10/2013
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Naar e-learning
De mate waarin een oudere fysiek in staat is om zich zelfstandig voort te bewegen, is een belangrijke indicator voor de mate van hulpbehoevendheid en toename van kwetsbaarheid. Eulderink, Heeren, Knook en Ligthart delen de gevolgen van veroudering voor houding en beweging in door middel van drie factoren: afgenomen bewegingscapaciteit, verlaagde besturingsvaardigheid en verminderd bewegingsinitiatief. Deze drie factoren zijn met elkaar verwerven en vormen de basis van de problematiek bij balans- en beweging.
Dit artikel gaat vooral over de verschijnselen die optreden door osteoporose en orthostatische hypotensie. Juist de herkenning van deze verschijnselen vergroot de mogelijkheden op een beter leven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2013

Bijzijn XL 10/2013 Naar de uitgave