Skip to main content
main-content
Top

19-05-2011 | Nieuws

Misstanden ziekenhuizen schokken Estland

In Estland is een rel ontstaan nadat een tv-programma werd uitgezonden waarin geheime opnames in ziekenhuizen te zien waren. Zo was te zien hoe pati�nten aan hun bed werden vastgebonden en door personeelsleden werden bedreigd.

Ook is op de beelden te zien dat personeelsleden smeergeld van de patiënten eisen voor hun behandeling. Volgens deskundigen worden de misstanden in de hand gewerkt door het ontbreken van een fatsoenlijk klachtencommissie voor de zorg. Patiëntenorganisaties willen dat er een speciaal comité komt dat zich buigt over vermeende medische missers en klachten.

Jaarlijks sterven in Estland minstens 1500 mensen door medische fouten. Premier Andrus Ansip, die hierover in een parlementair debat aan de tand werd gevoeld, is van mening dat mensen die problemen hebben met hun behandeling contact moeten opnemen met het betreffende ziekenhuis en niet met de media. “De ziekenhuisstaf moet probleem kunnen oplossen”, aldus de premier.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.