Skip to main content
main-content
Top

22-04-2011 | Nieuws

Minister opent Dag van de Verpleging

Minister Schippers van volksgezondheid opent op 12 mei de Dag van de Verpleging 2011 in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam. Het OLVG is een van de Excellente Zorg-instellingen.

Het internationale thema van de dag, gevierd op de geboortedatum van Florence Nightingale (1820-1910), is dit jaar: ‘Closing the Gap: Increasing Access and Equity’. Het thema wordt elk jaar gekozen door de ICN, the International Council of Nurses. V&VN heeft dit vertaald in ‘Toegankelijke zorg’.

In veel zorginstellingen organiseren VAR's (Verpleegkundige of Verzorgende Adviesraden) activiteiten op en rond 12 mei. De laatste jaren is de tendens om de Dag van de Verpleging, Dag van de Zorg te noemen. Dit vanuit de wens dat deze dag voor iedereen in de zorg is. Strikt genomen is dit onjuist.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.