Skip to main content
main-content
Top

07-02-2011 | Nieuws

Mindfulness voor patiënten met longkanker

Meer dan de helft van de patiënten met longkanker heeft behoefte aan psychosociale zorg. Onderzoek wijst uit dat slechts ongeveer 10 procent die krijgt. De mindfulnesstraining helpt mensen te kijken naar wat er in lichaam en geest gebeurt.

In het UMC St Radboud krijgen diverse patiëntgroepen inmiddels mindfulnesstrainingen. De training voor longkankerpatiënten is nieuw. De afdeling Longgeneeskunde doet wetenschappelijk onderzoek naar het effect ervan bij longkankerpatienten. De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten en daarnaast oefenen de deelnemers thuis.

Deelname is mogelijk na verwijzing van huisarts of specialist. De training wordt in samenwerking gegeven met het Han Fortmancentrum en de afdeling Medische Psychologie

Auteur(s): Martine Steen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.