Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Column | Uitgave 3/2015

GZ - Psychologie 3/2015

Mindfulness kan beter uit de zorg verdwijnen

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 3/2015
Auteur:
Prof. dr. J.J.L. Derksen
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. J.J.L. Derksen is klinisch psycholoog en hoofdredacteur van GZ-Psychologie.

Samenvatting

Veel mensen en zeker de kwetsbaren missen in deze tijd aandacht van hun naasten, vrienden en familie. Een veel gehoorde ervaring in de klinische praktijk is dat er in de sociale contacten van degenen die hulp vragen weinig aandacht voor hen is, iedereen is druk en loopt achter diens eigen doelen aan. Wat er resteert aan onderlinge contacten wordt als vluchtig en oppervlakkig ervaren. De tijd die mensen voor een goed gesprek met vrienden vrij maken en de echte aandacht die ze voor de ander in deze tijd kunnen opbrengen, lijken met het verschuiven van het accent van hechting naar narcisme vermindert.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

GZ - Psychologie 3/2015 Naar de uitgave