Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Psychopraktijk 5/2011

01-10-2011 | Gesignaleerd

Mindful eating

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: Psychopraktijk | Uitgave 5/2011

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

Het boekMindful eating 1 is geschikt voor hulpverleners alsook voor cliënten en anderen. Kortom, een boek voor iedereen die op een meer bewuste en vrije manier met voeding wil leren omgaan. Het boek maakt immers duidelijk dat we ons vaak niet bewust zijn van wat we eten. Ons eetgedrag is verankerd binnen gewoontes en we eten te vaak op de automatische piloot. Het toepassen van mindfulness op het eetproces betekent dat we automatische eetreacties en gerelateerde denkpatronen, stemmingen en begeerten leren opmerken en aldus bewust aandacht geven aan wat er is, als het er is, zolang het er is, en dat op een milde open manier zonder oordelen. Dit alles helpt om lichamelijke verzadiging en onaangepaste eetcues (zoals reclame, verveling en angst) te herkennen en erop te anticiperen. …
Metagegevens
Titel
Mindful eating
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-10-2011
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Psychopraktijk / Uitgave 5/2011
Print ISSN: 1878-4844
Elektronisch ISSN: 2210-7754
DOI
https://doi.org/10.1007/s13170-011-0078-5

Andere artikelen Uitgave 5/2011

Psychopraktijk 5/2011 Naar de uitgave