Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2013 | Journaal | Uitgave 2/2013

TPO - De Praktijk 2/2013

Minder sterfte aan kanker door statine?

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 2/2013
Auteur:
Paola Gerritsen
Belangrijke opmerkingen
Nielsen SF, et al. Statin use and reduced cancer-related mortality. N Engl J Med 2012;367:1792-1802.
Net als gezonde cellen hebben kankercellen cholesterol nodig om te kunnen groeien. Als je dus zorgt dat er minder cholesterol voorhanden is, zou het zomaar zo kunnen zijn dat kankercellen langzamer groeien. Door het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen met behulp van een statine zou het dan mogelijk moeten zijn om de kans op sterfte door kanker te verkleinen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

TPO - De Praktijk 2/2013 Naar de uitgave

Weet Je Dit?

Vragen