Skip to main content
main-content
Top

05-07-2011 | Nieuws

Minder buikpijn door yoga

Kinderen met het Prikkelbare Darmsyndroom (PDS) hebben baat bij yoga. Dat blijkt uit onderzoek van MDL-kinderarts Judith Deckers-Kocken en arts-assistent Marion Brands van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Uit hun onderzoek blijkt dat zowel de ernst van de pijn als het aantal keer dat een kind pijn had, minder werden door de yogalessen. Aan het onderzoek deden twintig kinderen mee, tussen de 8 en18 jaar. In de maand voorafgaande aan de yogalessen ontvingen de kinderen de normale medische zorg en daarna kregen ze gedurende 12 weken tien Hatha-yogalessen.

Tot drie maanden na de yoga-behandeling hielden de kinderen een buikpijndagboek bij en hieruit bleek dat de pijn significant minder werd, zelfs drie maanden na de behandeling. Bovendien verbeterde de kwaliteit van leven na yoga bij de kinderen. De resultaten zijn gepubliceerd in het vakblad Complementary Therapies in Medicine.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.