Skip to main content
main-content
Top

07-01-2014 | Nieuws

Jeugdinterventies voor borderline en trauma erkend

De interventies WRITEjunior en Dialectische Gedragstherapie voor Jongeren (DGT-J) zijn door de Erkenningscommissie Interventies erkend als goed onderbouwd.

WRITEjunior is een cognitieve gedragsmatige schrijftherapie voor getraumatiseerde kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Tijdens tweewekelijkse individuele sessies wordt het trauma samen met een therapeut beschreven. De behandeling heeft als doel dat posttraumatische klachten verdwijnen of sterk afnemen.

Dialectische Gedragstherapie voor Jongeren (DGT-J) is een interventie voor jongeren van 12 tot 18 jaar met een borderlinepersoonlijkheidsstoornis of andere emotieregulatiestoornissen. Het doel van het programma is suïcidaal gedrag, automutilatie, middelenmisbruik of woede-uitbarstingen onder controle te krijgen. Dat gebeurt door wekelijkse vaardigheidstraining en individuele therapie, systeeminterventies en crisisconsultatie. Het programma duurt 24 weken.

Een interventie is goed onderbouwd als die goed beschreven is en het aannemelijk is dat de interventie het gestelde doel kan bereiken. Erkende interventies worden opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut.

 

Gerelateerd

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.