Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Casus | Uitgave 4/2014

Psychopraktijk 4/2014

‘Mijn angst belet me om voluit te leven’

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2014
Auteurs:
Eva Vandevivere, Lien Goossens
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u een gevalsbeschrijving met reflectie op de inhoud. De namen van de personen zijn verzonnen. E. Vandevivere (eva.vandevivere@ugent.be) en L. Goossens zijn werkzaam als klinisch psychologen op het universitair centrum Kind & Adolescent. Dit centrum, verbonden aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Gent, biedt ambulante geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, jongeren en hun ouders.

Abstract

Anne is een meisje van 13 jaar. Ze zit in het derde jaar algemeen secundair onderwijs en volgt de richting moderne talen. Het gezin bestaat uit vader, moeder en Anne. Papa heeft een fulltime baan en moeder is niet werkzaam. Anne werd aangemeld door haar moeder, omdat Anne al enkele jaren problemen heeft. Sinds een jaar gaat dit echter gepaard met flauwvallen met verlies van bewustzijn. Mama omschrijft de problemen van Anne als faalangst, angststoornissen en een laag zelfvertrouwen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Psychopraktijk 4/2014 Naar de uitgave

EditorialNotes

Redactioneel