Skip to main content
main-content
Top

15-10-2013 | Nieuws

NMT: Tandartsen bezorgd over mijden zorg

De Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde maakt zich zorgen over de trend dat Nederlanders minder vaak naar de tandarts gaan vanwege de hoge kosten.

Uit onderzoek van TNS-NIPO blijkt dat 23% van de ondervraagde Nederlanders aangeeft minder naar de tandarts te gaan.

De zorg voor minderjarigen en bijzondere zorggroepen wordt in Nederland vanuit de basisverzekering betaald, hier geldt geen eigen risico. Ruim 75 procent van de Nederlanders is zelf verantwoordelijk voor de kosten voor mondzorg. Deze kosten zijn voor het grootste gedeelte voorspelbaar. De patiënt bepaalt zelf of hij spaart of budget opbouwt voor deze kosten of dat hij een aanvullende verzekering afsluit.

Gezond eetpatroon

Een gezonde mond start bij een goede dagelijkse verzorging van de mond en een gezond eetpatroon, aldus de NMT. Het uitstellen van behandeling zorgt er doorgaans voor dat de kosten op termijn vaak hoger liggen. Er zijn ook steeds duidelijkere aanwijzingen dat er een relatie is tussen een gezonde mond en een gezond lichaam. Het mijden van de tandarts heeft volgens de NMT meer gevolgen dan de patiënt kan overzien.

 

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.