Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-05-2014 | Artikelen | Uitgave 5/2014

Bijblijven 5/2014

Migranten en cijfers

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 5/2014
Auteur:
Drs. Marja (F.) Exterkate
Belangrijke opmerkingen
demograaf en als onderzoeker/adviseur verbonden aan Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen

Samenvatting

Huisartsen hebben te maken met patie¨nten uit veel verschillende landen en deze groep zal de komende jaren in omvang toenemen. Het bieden van kwalitatief goede zorg aan mensen met verschillende achtergronden vraagt om specifieke deskundigheid. Huisartsgeneeskunde voor mensen met een niet-Nederlandse achtergrond kan lastig zijn vanwege de taalbarrie`re, cultuurverschillen en etnisch bepaalde ziektebeelden, waarmee u als huisarts mogelijk minder vertrouwd bent. In het eerste deel van dit hoofdstuk kijken we naar de migrantenpopulatie in Nederland: hoe hebben migrantenstromen in Nederland zich ontwikkeld? Wat is de situatie in 2013: waar komen de migranten vandaan en waar wonen ze? In het tweede deel gaan we in op de vraag waarom speciale aandacht voor deze groep nodig is, als het gaat om gezondheid.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2014

Bijblijven 5/2014 Naar de uitgave