Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

22-10-2015 | Uitgave 9/2015

Bijblijven 9/2015

Mictieklachten bij mannen – meer dan een vergrote prostaat

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2015
Auteurs:
Dr. Marco H. Blanker, Dr. Janny H. Dekker

Samenvatting

Plasklachten zijn bij mannen decennialang ten onrechte toegeschreven aan prostaatvergroting en daardoor ontstane urine-uitstroombelemmering. In deze bijdrage wordt de multifactoriële oorzaak van plasklachten toegelicht, met specifieke aandacht voor de rol van de bekkenbodem. Uitleg over het onschuldige karakter en het gunstig beloop van plasklachten zijn naast leefstijladviezen de eerste stap in het behandelplan. De onderbouwing daarvan is beperkt. Dat geldt ook voor het effect van bekkenfysiotherapie bij mannen met plasklachten.

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2015

Bijblijven 9/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Prolaps