TODO: Skip to main content
Top

2023 | OriginalPaper | Hoofdstuk

16. Methoden voor het meten van de voedingsinname

Auteur : Dr. Jeanne de Vries

Gepubliceerd in: Leerboek voeding

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Zowel voor de medische praktijk als voor voedingsonderzoek is het relevant om de voedingsinname te meten. In dit hoofdstuk worden verschillende methoden besproken voor het meten van de voedingsinname: navraagmethoden, opschrijfmethoden, methoden om de voedingskwaliteit te meten en methoden die gebruik maken van technologie en automatische monitoring. Daarnaast wordt ingegaan op methoden om voedingssupplementinname vast te stellen, portiegroottes en voedingswaarde. In dit hoofdstuk komen de voor- en nadelen van verschillende methoden aan bod, evenals bronnen van fouten en variatie in de diverse metingen.
Bijlagen
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Literatuur
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Metagegevens
Titel
Methoden voor het meten van de voedingsinname
Auteur
Dr. Jeanne de Vries
Copyright
2023
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2868-0_16