Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Uitgave 2/2014

Kind & Adolescent Praktijk 2/2014

Meten per sessie: Een kwestie van moeten?

Implementatie van feedback informed treatment binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2014
Auteurs:
Drs. Ingrid Van den Berg, Dr. Helen Klip, Drs. Mirjam Boeschen Hospers
Belangrijke opmerkingen

over de auteurs

Drs. I.E. van den Berg is als klinisch psycholoog werkzaam bij Karakter, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, regio Overijssel. Dr. H. Klip is als coördinator wetenschappelijk onderzoek werkzaam bij Karakter, centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Drs. J.M. Boeschen Hospers is als junior onderzoeker werkzaam in het VU medisch centrum te Amsterdam, afdeling KNO -audiologie. Correspondentie: i.vandenberg@karakter.com.

Samenvatting

In onderzoek is aangetoond dat het evalueren per sessie en het gebruik van feedback bijdraagt aan de effectiviteit van behandelingen. Feedback Informed Treatment (FIT) helpt mogelijk om de effectiviteit van behandeling binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie te vergroten. De veronderstelling is dat het monitoren van de therapeutische relatie en van het behaalde resultaat, bijdraagt aan de effectiviteit van de behandeling. In dit artikel worden de ervaringen met implementatie van FIT beschreven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2014

Kind & Adolescent Praktijk 2/2014 Naar de uitgave