Skip to main content
main-content
Top

30-10-2012 | Nieuws

Meten is weten?

De afgelopen jaren zijn er veel meetinstrumenten ontwikkeld voor de verpleegkundige praktijk. Verpleegkundigen zijn niet altijd blij met deze ‘lijstjes’ die bovenop hun werk lijken te komen. Tijdens het vijfde Nationale Congres Evidence Based Practice op 4 december geven deskundigen antwoord op de vraag wat het nut is van meetinstrumenten en wanneer welk meetinstrument het beste ingezet kan worden.

Steeds vaker wordt van zorgverleners gevraagd de zorg zichtbaar te maken. Die vraag komt zowel vanuit de patiënt als vanuit de inspectie en de zorgverzekeraar. Meetinstrumenten kunnen een zinvolle hulpmiddel zijn om de zorg zichtbaar te maken en patiënten meer te betrekken bij de zorg. Toch zijn er in de praktijk de nodige obstakels. Uit onderzoeken blijkt dat zorgverleners wel meetinstrumenten willen gebruiken, maar bij de uitvoering tegen een aantal problemen aanlopen. Zo is niet altijd duidelijk welk instrument te gebruiken en hoe. Ook vragen veel zorgverleners zich af of de resultaten tegen hen gebruikt zal worden en worden de instrumenten gezien als het zoveelste af te werken lijstje. Tijdens het congres geven deskundigen antwoord op deze vragen in het plenaire gedeelte en in deelsessies.

Kijk voor meer informatie over het programma en de onderdelen die in de deelsessies aan bod komen op: www.cursussenencongressen.nl.

Auteur(s): Marion Verstraeten

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.