Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Op onderzoek | Uitgave 6/2013

Vakblad Sociaal Werk 6/2013

Meten is weten

Ervaren belasting van mantelzorgers bij niet-aangeboren hersenletsel

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 6/2013
Auteurs:
Ellen M.J. Witteveen, Prof.dr. Anne Visser-Meily, Jean Pierre Wilken
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. Anne Visser-Meily is revalidatiearts en hoogleraar Revalidatiegeneeskunde in het UMCU. Zij geeft tevens leiding aan het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht. Dr. Jean Pierre Wilken is sociaal wetenschapper en lector Participatie, Zorg en Ondersteuning aan het Kenniscentrum Sociale Innovatie, Hogeschool Utrecht. Ellen M.J. Witteveen MaSW is docent aan de Hogeschool Utrecht, senioronderzoeker bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie. Ook is ze projectleider Samenspel Formele en Informele Zorg in de Wmo-werkplaats Utrecht, en mantelzorger.
Mantelzorgers van mensen met niet-aangeboren hersenletsel kunnen wel wat ondersteuning gebruiken. Maar wat voor ondersteuning? Zijn ze overbelast? En welke behoefte hebben zij? Om antwoord te geven op die vragen is het handig een set vragenlijsten te gebruiken die hun belasting en draagkracht in kaart brengt. In dit artikel laten we zien hoe je deze set kunt inzetten bij mantelzorgers van getroffenen door hersenletsel.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2013

Vakblad Sociaal Werk 6/2013 Naar de uitgave

Redactioneel

Harold

Welzijn nieuwe stijl

Nu gebeurt het