Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

2. Meten en wegen

Auteurs : D. van Hulst, C. R. C. Huizinga-Arp

Gepubliceerd in: Productzorg

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Aan het eind van het hoofdstuk weet je:
  • wat voor soort bereidingen je in de apotheek maakt;
  • iets over meten en wegen;
  • hoe je de concentratie kunt berekenen;
  • welke hulpmiddelen je nodig hebt bij het bereiden van geneesmiddelen in de apotheek;
  • hoe je moet afwegen;
  • hoe de hoeveelheid werkzame en hulpstof op het recept staat aangegeven en wat dit betekent.
Metagegevens
Titel
Meten en wegen
Auteurs
D. van Hulst
C. R. C. Huizinga-Arp
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1173-6_2