Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Australische interventie blijkt in dagelijkse praktijk ook op lange termijn effectief | Uitgave 2/2017

Kind & Adolescent Praktijk 2/2017

Met vrienden angst en depressie op de basisschool te lijf

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2017
Auteurs:
Dr. Mia Kösters, Prof. dr. Hans Koot, Prof. dr. Mai Chin A Paw, Dr. Marieke Zwaanswijk, Dr. Marcel Van der Wal
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs Dr. M.P. Kösters, onderzoeker, GGD Amsterdam. Prof. dr. J.M. Koot, emeritusprofessor Ontwikkelingspsychologie en Ontwikkelingspsychopathologie, VU. Prof. dr. M.J.M. Chin A Paw, hoogleraar Sociale Geneeskunde VUmc. Dr. M. Zwaanswijk, senior onderzoeker/beleidsmedewerker, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie & Karakter Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Dr. M.F. van der Wal, hoofd team Jeugd, GGD Amsterdam. E: mkosters@ggd.amsterdam.nl.

Samenvatting

Op Amsterdamse basisscholen wordt al jaren gewerkt met een van oorsprong Australisch programma voor kinderen die verhoogde angst- of depressieve klachten hebben. En met succes. Op langere termijn hebben de kinderen die eraan meedoen niet meer klachten dan ‘gewone’ kinderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Kind & Adolescent Praktijk 2/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Gezien en gelezen