Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2012 | Uitgave 4/2012

Tijdschrift voor Psychotherapie 4/2012

Met regelmaat ontregeld

De ontwikkeling van een behandelprogramma voor jonge veteranen

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 4/2012
Auteurs:
M. HOSPERS, A. HAFKENSCHEID
Belangrijke opmerkingen
gezondheidszorgpsycholoog/cognitief gedragstherapeut
klinisch psycholoog/psychotherapeut
Ruim twaalf jaar geleden begon het Sinai Centrum met het behandelen van ‘jonge veteranen’: voormalige militairen die vanaf 1979 (burgeroorlog in Libanon) uitgezonden werden in het kader van VNof NATO-interventies. De implementatie van dit behandelprogramma was verre van gemakkelijk en had ingrijpende gevolgen voor de instelling: splitsingen binnen behandelteams, een snel oplopend ziekteverzuim en vertrek van behandelpersoneel, een ambivalente directie en een zeer moeizame samenwerking met de veteranen. In dit artikel beschrijven we de negatieve factoren die niet voorzien werden bij het aantrekken van deze moeilijke doelgroep. We beschrijven tevens hoe de moeilijkheden werden overwonnen, waardoor uiteindelijk een succesvol behandelprogramma voor jonge veteranen en hun gezinsleden tot stand werd gebracht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2012

Tijdschrift voor Psychotherapie 4/2012 Naar de uitgave

EditorialNotes

Inleiding

GELEZEN

GELEZEN