Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Stelling | Uitgave 6/2014

Standby 6/2014

Met ixorg sparen om tandartskosten te betalen.

Wat vind jij hiervan?

Tijdschrift:
Standby > Uitgave 6/2014
Auteur:
Lienke Neef

Samenvatting

De KNMT biedt samen met Infomedics een tandartsverzekering aan waarmee consumenten een persoonlijke ‘spaarpot’ opbouwen voor tandheelkundige zorg. Deze verzekering heet ixorg. Maandelijks betaalt de patiënt een bedrag waarvan hij de hoogte zelf bepaalt. Hij bouwt daarmee een potje op. Het geld is en blijft van de patiënt. Van dit geld worden kosten voor de tandarts, orthodontist en mondhygiënist afgedragen. Daarnaast betaalt de consument 4,85 euro per maand. Dat bedrag is voor de dienstverlening van ixorg en is ook de ongevallenverzekering in verwerkt. Heeft de consument gebitsschade door een ongeval, waar ook ter wereld, dan is hij 100% gedekt tot 10.000 euro. Als de spaarpot aan het eind van het jaar niet leeg is, kan dat bedrag mee naar het volgend jaar, zodat de consument een groter budget heeft. De consument kan er ook de maandelijkse kosten van het volgende jaar mee verlagen zodat hij geen maandelijkse kosten heeft. Het geld kan ook worden teruggestort op de rekening. Het geld blijft van de consument. De keerzijde is dat het spaarpotje geen verzekering is. Vallen de mondzorgkosten hoger uit dan voorzien, dan moet de patiënt deze kosten zelf bijbetalen (bron: www.ixorg.nl).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Standby

Standby is volledig afgestemd op het vakgebied van de tandartsassistent. Het geeft informatie over actuele ontwikkelingen in de tandheelkunde, behandelt praktijkvoorbeelden, geeft interessante achtergrondinformatie over arbeidsomstandigheden en bespreekt cursussen en vakliteratuur. Veel aandacht wordt besteed aan praktijkverhalen van andere assistenten en interviews met assistenten naar aanleiding van een stelling. Kortom, Standby is onmisbaar voor de tandartsassistent.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Standby 6/2014 Naar de uitgave

Column ditte

Het CVA’tje

Binnenkijken bij…

Dental Dynamic

Boek bespreking

Tanden poetsen;