Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | Forum | Uitgave 8/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2015

Met eHealth naar duurzame zorg op maat

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 8/2015
Auteurs:
Noud Frielink, Luciënne Heerkens, Petri Embregts
Belangrijke opmerkingen
Correspondentieadres
Noud Frielink MSc, Tilburg University, School of Social and Behavioral Sciences / Tranzo, tel. 06-31 99 93 56, e-mail n.frielink@tilburguniversity.edu

Samenvatting

Door een toename van de zorgkosten en een grotere nadruk op participatie en zelfredzaamheid van zorggebruikers, wordt het noodzakelijk de zorg anders te organiseren. eHealth geldt daarbij als een belangrijk alternatief. eHealth is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën (voornamelijk internet-technologie) om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. 1 Tijdens de Tranzo zorgsalon “Met eHealth naar duurzame zorg op maat” in juli jl. stond dit onderwerp centraal. Sprekers waren Nienke Beekers (adviseur eHealth bij Nictiz), Karin van den Berkmortel (zorginnovatie adviseur bij GGzE) en Gert-Jan Borghuis (programmamanager “Registratie aan de bron”).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 8/2015 Naar de uitgave