Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2017 | Rechten en plichten | Uitgave 1-2/2017

GZ - Psychologie 1-2/2017

Mensenrechten in de spreekkamer

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 1-2/2017
Auteur:
Diederik de Rooy
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over juridische kwesties en tips voor de praktijk.
Diederik de Rooy
Diederik de Rooy werkt als AIOS-psychiatrie bij het Leids Universitair Medisch Centrum en Rivierduinen. Hij studeerde Geneeskunde en Rechten in Leiden, promoveerde in de Geneeskunde en heeft een bijzondere interesse in de relatie tussen recht, moraal en psychisch functioneren.

Samenvatting

Mensenrechten zijn actueel als nooit tevoren. Op het moment van schrijven, wordt bijvoorbeeld volop gediscussieerd over de vraag of Zwarte Piet wel zwart mag zijn, heeft het kabinet voorgesteld om euthanasie bij een voltooid leven toe te staan, en vindt er een proces tegen Geert Wilders plaats over zijn ‘minder Marokkanen’ uitspraak.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1-2/2017

GZ - Psychologie 1-2/2017 Naar de uitgave

Gesignaleerd

Gesignaleerd

Nieuws

nieuws