Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Psychodiagnostiek | Uitgave 5/2015

Psychopraktijk 5/2015

Meer protocollair werken, ook in de diagnostiek?

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 5/2015
Auteur:
Prof. Dr. Caroline Braet
Belangrijke opmerkingen
Dit stuk is gebaseerd op: Van Vlierberghe, L., Hamers, P., & Braet, C. (2014). Handelingsgerichte diagnostiek. In: C. Braet & S. Bogels (red.). Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten I, Revisie, 45-66. Amsterdam: Boom (ISBN 978-90- 89532053).
Prof. Dr. Caroline Braet is als klinisch psycholoog, gedragstherapeut en hoogleraar, verbonden aan de Universiteit Gent, vakgroep Ontwikkelings- Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie. Naast onderwijsopdrachten op het domein van de ontwikkelingspsychopathologie doet zij onderzoek over het ontstaan en de instandhouding van psychopathologie bij kinderen, alsook assessment en de behandeling ervan. Ze is coördinator en supervisor bij het Universitair Psychologisch Centrum ‘Kind & Adolescent’ te Gent.

Samenvatting

Handelingsgerichte diagnostiek is oorspronkelijk ontwikkeld voor diagnostiek en advisering bij onderwijsproblemen. Het protocol blijkt goed bruikbaar in GGZ. Belangrijk winstpunt is dat de cliënt en diagnosticus in dialoog gaan en zich beiden kunnen vinden in de diagnose en behandeladvies.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

Psychopraktijk 5/2015 Naar de uitgave