Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2014 | Artikelen | Uitgave 9/2014

Bijblijven 9/2014

Meer inzicht in de relatie met de patiënt; werken met de Mat®

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 9/2014
Auteurs:
Dr. Tom Kuipers, Drs. Bas Van Raaij
Belangrijke opmerkingen
psychiater bij het dr. Leo Kanner Huis, Doorwerth
psycholoog, opleider bij Bureau de Mat, Vilsteren

Samenvatting

Instrumenten die helpen om inzicht te verkrijgen in de problemen die kunnen ontstaan in een professionele werkrelatie zijn schaars. De auteurs werken als trainers in interactievaardigheden in de GGZ. Zij hebben al twintig jaar ervaring met de rood-groene Mat®, een simpel hulpmiddel om naar problematische interacties tussen twee of drie personen te kijken. Ook de samenwerking tussen huisarts en patiënt kan problemen opleveren. Aan de hand van vier vignetten uit de huisartspraktijk wordt getoond hoe, al werkend met de Mat, meer uitwegen uit problemen zijn te vinden. Zo maakt de lezer kennis met een werkwijze die hij zich door oefening verder eigen dient te maken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2014

Bijblijven 9/2014 Naar de uitgave