Skip to main content
main-content
Top

29-01-2015 | Nieuws

Meer geld voor suïcidepreventie

De afgelopen zes jaar steeg het aantal zelfmoorden in Nederland met 37 procent. Eerder vandaag bleek dat de SGP graag wil dat er geld wordt vrijgemaakt voor wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen van zelfmoord.

Hoogleraren Aleman (neurowetenschappen, Groningen) en Denys (psychiatrie, Amsterdam) luidden in het wetenschapsmagazine Nature al de noodklok. Zij hekelen het feit dat er op het gebied van verkeersdoden wél gericht en succesvol beleid wordt ontwikkeld, maar voor deze dodelijke slachtoffers niet.

 

De SGP wil graag een miljoen euro beschikbaar voor het terugdringen van zelfdoding in Nederland. SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij rekent op de steun van andere partijen in de Tweede Kamer.

 

Jan Mokkenstorm, psychiater

In het radioprogramma De Ochtend Jan Mokkenstorm aan het woord. Mokkenstorm, psychiater en directeur van 113-Online, het platform dat hulp biedt aan mensen met suicide gedachten, wil ook een forse investering. Er is veel te weinig geïnvesteerd in het voorkomen van zelfmoord.

 

=> luister hier naar het volledige gesprek tijdens het radiprogramma De Ochtend op NPO Radio I (uitzending 29 januari 2015).

 

Bron: NPO Radio 1 en SGP 

 

Meer over suïcidepreventie in BSL Psychologie Totaal >>

 

Tip: E-learning Behandeling van suïcidaal gedrag door prof. dr. Ad Kerkhof en drs. Bert van Luyn, Ca. 1 uur, geaccrediteerd.

 

Preventie van suïcide op het web, Drs. Ron van Deth, PsychoPraktijk 6-2014

 

Boek: Omgaan met zelfsbeschadiging en suïcidaal gedrag, Suzanne de Klerk, Arnold van Emmerik, Anne van Giezen (cliënteninformatie)

 

Boek: Suïcidepreventie in de praktijk, Ad Kerkhof, Bert van Luyn

 

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.