Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2020 | Uitgave 10/2020

Out of the box (49)
Tandartspraktijk 10/2020

Meer ferrule door extruderen met vezels klieven

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2020
Auteur:
Mariëlle Peuchen
Belangrijke opmerkingen
Mariëlle Peuchen (Groningen 2019) is na haar afstuderen verbonden gebleven aan het CTM van het UMCG. Hier volgt zij het post-master traineeship Restauratieve tandheelkunde. Tevens is zij werkzaam in de algemene praktijk in Friesland.

Samenvatting

Bij een patiënt met een 5-delige brug met pijlers 23 en 27 zit de kroon op de 23 los. De brug is in 2004 geplaatst met aanvankelijk ook de 24 als pijler. Deze is in 2012 verloren gegaan.
De constructie zal verwijderd moeten worden en we weten nog niet wat voor oplossingen er mogelijk zijn. De wens is een vaste voorziening en liefst zo snel mogelijk. Gelukkig is er begrip bij de patiënt dat dat onmogelijk is. Kleine stapjes in plaats van rasse schreden. Een beetje ortho-paro doet wonderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2020

Tandartspraktijk 10/2020 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

Heynick’s hoek

Het virus in de winter