Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | Journaal | Uitgave 4/2017

Huisarts en wetenschap 4/2017

Meer contacten met hoge urgentie op huisartsenpost

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 4/2017
Auteur:
Tessa Jansen
Belangrijke opmerkingen
Voor meer informatie en achtergrond van het onderzoek kunt u het rapport raadplegen: http://​www.​nivel.​nl/​sites/​default/​files/​bestanden/​Rapport_​Ontwikkelingen_​op_​de_​HAP.​pdf.

Samenvatting

Er zijn signalen dat de acute zorgketen overbelast dreigt te raken en er is veel media-aandacht voor de spoedzorg. In de periode 2013-2015 nam het aantal contacten op de huisartsenpost met een hoge urgentie toe, maar het totaal aantal contacten veranderde nauwelijks. Dit blijkt uit onderzoek op basis van gegevens van negentien huisartsendienstenstructuren die deelnemen aan NIVEL Zorgregistraties eerste lijn. Omdat ouderen steeds langer thuis blijven wonen en mensen met ggz-problemen vaker door de huisarts worden behandeld, werd door verschillende partijen een toename van het aantal contacten op de huisartsenpost verwacht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

Huisarts en wetenschap 4/2017 Naar de uitgave