Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2015 | Commentaar | Uitgave 7/2015

Huisarts en wetenschap 7/2015

Meer aandacht voor diagnostiek en medicatie bij ADHD

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2015
Auteurs:
dr. Marjolein Luman, dr. Patrick de Zeeuw
Belangrijke opmerkingen
VUmc, afdeling Klinische Neuropsychologie, Van der Boechorststraat 1, 1081 BT Amsterdam: dr. M. Luman, psycholoog, senior onderzoeker, universitair docent. UMC Utrecht, afdeling Psychiatrie: dr. P. de Zeeuw, psycholoog in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog, universitair docent • Correspondentie: m.luman@vu.nl • Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Er is zorg over overdiagnostiek en overbehandeling van de aandachtsdeficiëntie-/hyperactiviteitsstoornis (ADHD). De Gezondheidsraad meldt in een onlangs verschenen rapport dat het aantal kinderen in Nederland met een geregistreerde diagnose ADHD tussen 2002 en 2011 verdubbeld is

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2015

Huisarts en wetenschap 7/2015 Naar de uitgave