Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

11-06-2020 | Onderzoek | Uitgave 7/2020

Huisarts en wetenschap 7/2020

Medische zorg in vluchtelingenkamp Moria

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2020
Auteurs:
Jelmer Kooistra, Fieke Vrielink, Banne Nemeth
Belangrijke opmerkingen
Kooistra J, Vrielink F, Nemeth B. Medische zorg in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos. Huisarts Wet 2020;63(7):6-10. DOI:10.1007/s12445-020-0761-z.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

In vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos woonden in november 2019 meer dan 14.000 vluchtelingen onder erbarmelijke omstandigheden. Stichting Bootvluchteling levert sinds 2016 acute medische zorg aan de bewoners. De prevalentie van infecties is onveranderd hoog en die van psychische problemen is sterk gestegen. Huisartsen in Nederland kunnen hier rekening mee houden bij de zorg aan vluchtelingen in hun praktijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2020

Huisarts en wetenschap 7/2020 Naar de uitgave