Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

05-06-2021 | Opinie | Uitgave 7/2021

Huisarts en wetenschap 7/2021

Medisch leiderschap als fundament van de opleiding

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 7/2021
Auteurs:
Claire Loots, Judy Van Es, Marco Philipoom, Jettie Bont
Belangrijke opmerkingen
Loots CM, Van Es JM, Philipoom MJ, Bont J. Medisch leiderschap als fundament van de opleiding. Huisarts Wet 2021;64(7):58-60. DOI:10.1007/s12445-021-1172-5.
Mogelijke belangenverstrengeling: CL is oprichter van de Stichting Leading Doctors; MP is oprichter van In Contact: training en coaching in de zorg. Beiden waren onder leiding van JvE nauw betrokken bij de ontwikkeling van het thema Medisch leiderschap in het project van curriculumvernieuwing.

Samenvatting

Het zorglandschap blijft continu in beweging en staat voor grote uitdagingen. Om geen speelbal te worden van de veranderingen, is het belangrijk dat huisartsen proactief zijn en de regie houden over hun werk – kortom, medisch leiderschap tonen. De hamvraag is of huisartsopleidingen aiossen daarvoor voldoende toerusten. De huisartsopleiding in Amsterdam heeft een leerlijn Medisch leiderschap ingevoerd. De auteurs gaan graag in gesprek over mogelijkheden om zo’n leerlijn ook in andere huisartsopleidingen te introduceren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2021

Huisarts en wetenschap 7/2021 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws