Skip to main content
main-content
Top

26-07-2011 | Nieuws

Medisch dossier op je smartphone

Vier zorgorganisaties in Friesland lanceren deze week de applicatie MedDossier � in geval van nood. Hiermee hebben bezitters van de iPhone en smartphones altijd hun medisch dossier bij zich. Ook staat in de app of iemand donor is of allergie�n heeft en wie in geval van nood gebeld moet worden.

Gebruik van de app is simpel. Elke downloader van MedDossier kan op het beginscherm van zijn of haar smartphone medische informatie plaatsen. Stel dat deze persoon een ongeluk krijgt of plotseling in het ziekenhuis belandt, dan heeft hij zijn medische gegevens altijd bij zich.

Patiënten kunnen hun eigen medische dossier bijhouden. Dit dossier kan, mits goed ingevuld, antwoord geven op belangrijke medische vragen van de specialist. Zo valt te lezen hoe iemand heet, welke medicijnen hij slikt, en waar hij verzekerd is. Verder kan de applicatiegebruiker zijn medische geschiedenis opnemen. Hij kan beschrijven dat hij bijvoorbeeld last heeft van hartritmestoornissen, welke bloedgroep hij heeft of dat hij allergisch is voor narcose. Ook kan hij aangeven met welke artsen hij de afgelopen tijd contact heeft gehad.

Initiatiefnemer GGZ Friesland benaderde Medisch Centrum Leeuwarden, Nij Smellinghe en Kijlstra ambulancegroep Fryslân om deze applicatie voor smartphones te ontwikkelen. De Nederlandstalige app voor de iPhone staat al in de Appstore van Apple. De apps voor Android en Windows Mobile 7 volgen binnen een paar weken.

Auteur(s): Margreeth Tepper

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.