Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2021 | OriginalPaper | Hoofdstuk

8. Medicatiebewaking

Auteur: F. A. C. van Opdorp

Gepubliceerd in: Farmacotherapie voor apothekersassistenten

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De belangrijkste taak van apotheker en apothekersassistenten is patiënten te voorzien van het juiste geneesmiddel met de juiste informatie over de werking en het gebruik. Ook informatie over het te verwachten effect en mogelijke bijwerkingen moet met de patiënt besproken worden. Het apotheekinformatiesysteem speelt hier een belangrijke rol in. Dit systeem kan op basis van de specifieke patiënt, het geneesmiddel, de dosering en het gebruik bepaalde medicatiebewakingssignalen geven. Belangrijke kenmerken van de patiënt kunnen bepaalde contra-indicaties, gebruik van andere geneesmiddelen en aanwezige intoleranties zijn. Het correct uitvoeren van de medicatiebewaking behoort tot de kern van de zorgtaak van de apotheek.
Literatuur
go back to reference Website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen met officiële bijsluiters van alle in Nederland geregistreerde geneesmiddelen: www.​cbg-meb.​nl. Website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen met officiële bijsluiters van alle in Nederland geregistreerde geneesmiddelen: www.​cbg-meb.​nl.
go back to reference Zorgportaal van de overheid met alle informatie over zorg, zorgverleners inclusief geneesmiddelinformatie en kosten van geneesmiddelen: www.​kiesbeter.​nl. Zorgportaal van de overheid met alle informatie over zorg, zorgverleners inclusief geneesmiddelinformatie en kosten van geneesmiddelen: www.​kiesbeter.​nl.
Metagegevens
Titel
Medicatiebewaking
Auteur
F. A. C. van Opdorp
Copyright
2021
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-2675-4_8