Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

03-12-2021 | Beschouwing | Uitgave 1/2022

Huisarts en wetenschap 1/2022

Medicatie op rol voor de thuiswonende oudere patiënt

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 1/2022
Auteurs:
Bram Mertens, Henk-Frans Kwint, Just Eekhof, Rob van Marum, Marcel Bouvy
Belangrijke opmerkingen
Mertens BJ, Kwint H-F, Eekhof JAH, Van Marum RJ, Bouvy ML. Medicatie op rol voor de thuiswonende oudere patiënt. Huisarts Wet 2022;65(1)33-6. DOI:10.1007/s12445-021-1351-4.
Mogelijke belangenverstrengeling: het SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy ontving een subsidie van de KNMP en het GDS Platform, bestaande uit Apotheek Voorzorg, SPITS bv, Brocacef Maatmedicatie, Verpakapotheek, Pluripack en de 5 sterren apotheek, voor een promotietraject van B. Mertens getiteld Medicatie op rol voor oudere patiënten in de eerstelijnsgezondheidszorg. De overige auteurs melden geen belangenverstrengeling.

Samenvatting

Zelfstandig wonende oudere patiënten vinden het vaak lastig om hun medicatie goed te beheren en te gebruiken. Vaak kampen ze met ordeningsproblemen. Als ondersteuning gebruiken veel van deze patiënten medicatie op rol. Zo’n medicatierol biedt helaas niet alleen voordelen. In deze beschouwing beschrijven we de bevindingen uit een proefschrift over de toepassing van medicatie op rol bij de thuiswonende oudere patiënt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2022

Huisarts en wetenschap 1/2022 Naar de uitgave

Redactioneel

Maakbaar

Nieuws

Nieuws